imagineonedirection

2014-03-26
19:12:05

Through the dark - Kapitel 4

 
Previously in Through the dark: ”Are you asleep?” frågade jag tyst och sneglade över på Nate som andades tungt med händerna för ögonen. ”Yeah.” mumlade han vilket fick mig att himla med ögonen. Nate var inte morgonpigg och sov hellre så länge han kunde, ibland till sent på eftermiddagarna. Jag satte mig trött upp i sängen vilket fick mig att påminnas om värken i huvudet. Jag knep hårt ihop mina ögon innan jag plötsligt kände hur det började vrida sig i min mage och hur en obehaglig känsla i halsen dök upp. Min hand placerades över min mun medan jag fort reste mig upp ur sängen, sprang ut ur Nates sovrum och vidare in till hans badrum. Min lediga hand fumlade snabbt upp toalettlocken innan jag hukade mig och lät allt komma ut.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                
 
Efter en lång dusch och några värktabletter, för att dämpa huvudvärken, var jag på väg ner till köket där Nate befann sig. Det hade redan hunnit bli eftermiddag och min mage skrek ljudligt efter mat. Jag hade hört av mig till min mamma och förklarat att jag skulle träffa Nate tidigt för att tillbringa lördagen med att plugga innan vi senare på kvällen skulle gå ut. Hon hade accepterat vad jag hade sagt och inte haft några misstankar om att jag skulle ha smitit ut kvällen innan. Jag studsade nerför trappan med gårdagens jeans och en ren t-shirt, som inte stank utav alkohol, som jag hade lånat från Nate. Doften utav pannkakor fyllde mitt luktsinne vilket fick ett nöjt leende att placera sig på mina läppar. Jag ställde mig i dörröppningen till köket och granskade Nate som var på väg till köksbordet med stekpannan i ena handen. Han hade virat om ett, alldeles för litet, förkläde med hästar på som jag så väl mindes att han hade på sig när vi var små. Jag fick lägga handen för munnen för att inte brista ut i skratt. 

”Glenn Coco?” frågade han plötsligt med en förvriden röst och vände sig om med en stekspade i andra handen vilket fick mig att le då jag visste vad som var på gång. ”Four for you Glenn Coco, you go Glenn Coco.” fortsatte han medan han slängde en pannkaka på den ena tallriken som han hade dukat fram. 

”And non for Gretchen Weiners.” sa vi båda samtidigt innan vi brast ut i skratt. 

”Oh my.. Mean girls..” mumlade jag medan jag gick fram till en utav stolarna och satte mig ner. Mean girls hade varit min och Nates favoritfilm för så länge jag kunde minnas, den fick oss alltid att skratta tills vi grät. ”It was such a long time ago, we really need to see it.” Nate nickade instämmande medan han också satte sig ner och studerade mig när jag begravde min pannkaka i sirap.

”That will be your death some day.” påpekade han och gav min pannkaka en menande blick. Jag ryckte lätt på axlarna samtidigt som mina mungipor hängde med i rörelsen. 

”Yolo Nate, it’s all about yolo.” Han skrattade åt min kommentar medan han skakade på huvudet. Jag skar upp en stor bit utav pannkakan innan jag förde in den i munnen och lät mig själv njuta utav varenda tugga då det var ett tag sedan jag hade ätit Nates berömda pannkakor. Han hade alltid haft i en speciell ingrediens som han vägrade att berätta vad det var. 

”Are you hungry?” frågade han efter en stund med ett höjt ögonbryn när jag hade börjat på min tredje. Jag nickade samtidigt som jag hummade till svar. ”I can see that.” skrattade han innan han reste sig upp för att hälla på mer smet på stekpannan. En tung suck lämnade min mun när jag var färdig medan jag lutade mig tillbaka i stolen och placerade en hand på min mage. Min andra hand sträckte sig efter glaset med mjölk innan jag tog en stor klunk. ”Ey Claire, what you do think about my outfit?” Jag vände hastigt på huvudet och fick se Nate med en kökshandduk runt huvudet som han hade knutit fast hårt under hakan och hans gamla förkläde, fortfarande lindat kring sina höfter så att det såg ut som en riktigt kort kjol. Jag försökte hålla mig för skratt men istället sprutade mjölken ur min mun och hamnade på golvet innan ett hysteriskt skratt for ur mig. Hans ögon vidgades och jag såg tydligt hur han försökte hålla sig för skratt. ”Oh gosh Claire!” utbrast han dramatiskt och viftade med sina händer medan han gick fram till den spillda mjölken som om han precis hade gått på catwalken. 

”You are so weird!” skrattade jag högt medan jag skakade på huvudet och tittade på honom där han satt på huk och torkade upp den vita vätskan. 

 

...

 

From: Jenna 20.56

Message: Can you guys pick me up at my house by eleven or so? x

 

Jag knappade in ett svar om att det var okej innan jag vände mig om och tittade på Nate som fixade håret framför sin spegel. 

”We are going to get Jenna by eleven.” ropade jag för att överrösta den höga musiken som lämnade hans högtalare. Han tittade frågande på mig igenom spegeln vilket fick mig att sucka samtidigt som jag gick fram till hans dator och sänkte musiken. ”We are going to get Jenna by eleven.” sa jag igen och den här gången förtydligade jag varenda ord jag hade uttalat. Han nickade till svar medan hans blick fokuserade på hans bruna hår där hans fingrar drog och slet i det för att få det på plats. Jag slängde mig ner på sängen och lät den mjuka madrassen ta emot mig. Dagen hade rullat på fort och vi hade tagit oss tid att titta på Mean girls innan vi hade bestämt oss för att diska upp efter vår måltid. Jag satte mig halvt upp innan jag lät mina armbågar stödja mig så att jag inte föll tillbaka. 

”We need to stop by at my house before we get Jenna.” sa jag och sneglade över mot Nate som verkade vara färdig med sitt hår. Han nickade till svar innan han drog handen igenom det, spände sina käkben och gav sig själv en intensiv blick igenom spegeln. Han hade tagit på sig ett par mörkare jeans tillsammans med en vit skjorta som var uppknäppt en bit nedanför bröstet och med en svart kavaj över. 

”I can wear this huh?” frågade han när han hade vänt sig om från spegeln. Han höjde på sitt ena ögonbryn med ett frågande ansiktsuttryck. Jag satte mig upp och granskande hans klädsel ännu en gång innan jag nickade. 

”Of course you can.” svarade jag glatt med ett brett leende placerat på mina läppar. Han gjorde två tummar upp innan han tog upp sin parfymflaska och sprejade på sina kläder. Den söta men manliga doften spred sig i sovrummet och jag andades nöjt in den. 

”What do you think, should we go to you now instead?” frågade han medan han tog upp en liten kortficka, i något sorts silvrigt material, som han använde och hade sina kort i istället för en plånbok. Han höjde frågande på sitt ögonbryn och placerade den i bakfickan innan jag hastigt nickade. 

”Yeah, sure.”

 

...

 

Några timmar senare, när kläder, smink och hår var färdigt, var vi framme vid Jennas hus eller rättare sagt slott. Jag tryckte mitt ansikte förvånat mot bilrutan medan jag studerade den stora boningen som vi befann oss utanför. 

”Are you sure she said house? This looks more like a freaking castle.” konstaterade Nate, som snart var i mitt knä, och tittade sig storögt omkring. Gräset på tomten var alldeles grönt och buskarna kring den var klippta till det yttersta, inte en enda gren satt fel och stack upp från de andra. Det stora huset gick i beiga nyanser och ytterdörren var stor nog att både jag, Nate och Jenna kunde gå in genom den samtidigt. 

”Next time I’m going out to buy clothes, remind me to bring Jenna with me.” påpekade jag med ett skratt. Nate nickade instämmande innan den stora dörren plötsligt öppnades och en glad Jenna skuttade ut med ett par höga stilettklackar på fötterna. Hennes rostfärgade hår var uppsatt i en stram hästsvans och hennes svarta klänning räckte knappt ner över hennes rumpa. I ögonvrån såg jag hur Nate bet sig löst i underläppen med ett gillande ansiktsuttryck.

”Aw stop drooling.” skrattade jag och slog till honom på nacken vilket fick honom att le innan han lutade sig tillbaka i sitt eget säte. Jenna öppnade dörren till baksätet och satte sig tillrätta. 

”Hey guys, thanks for picking me up.” sa hon glatt medan hon satte på sig sitt säkerhetsbälte. 

”No problem.” svarade Nate och startade motorn.

”Okay Jenna, I have two things to say to you.” sa jag, vände mig om i sätet och höll uppe två fingrar. Hon höjde frågande på sitt noppade ögonbryn. ”First of all, you look totally stunning. I feel so undressed.” Jag tittade menande på mina svarta byxor och den tajta toppen innan jag tog ner ett utav mina två fingrar som jag höll uppe. ”Second of all, are you like rich or something?!” utbrast jag vilket fick henne att skratta. 

”Yeah, are you? We need to know. So we know if we should bring you when we go shopping” sa Nate medan han körde ut från trottoarkanten och mot klubben Qlub som vi hade varit på dagen innan. Jenna skakade på huvudet.

”No I’m not.” log hon. 

”Your house is telling something else.” påpekade Nate vilket fick oss att skratta innan jag satte mig tillrätta igen i sätet. Resten utav bilresan löd under tystnad förutom de få gånger vi sjöng med i låtarna som spelades på radion, vilket var skönt då jag hade blivit slö utav att sitta inne hela dagen. När vi var framme parkerade Nate sin mörka bil på parkeringen utanför innan vi klev ut. Köerna räckte nästan ut till gatan och hög musik hördes inifrån lokalen. 

”It will take hours before we get in!” utbrast jag i en suck och Jenna nickade instämmande. 

”No it will not. I know one of the guards, let me just talk to them.” sa Nate och log stolt när vi började gå förbi köerna för att komma fram till dörrarna. Nate började prata med en lång och mörk man som var välbyggd med klara ögon. Jag granskade vaktens ansikte och såg tydligt hur fina drag han hade. Han måste ha varit närmare 30 men ändå avfyrade han av ett charmigt leende och en blinkning med ena ögat mot mig och Jenna när vi gick förbi, och vidare in genom dörrarna. 

”Did you know that guy?” fick jag nästan skrika för att Nate skulle höra när vi kom in till det öronbedövande ljudet. 

”It’s a friend of my brother.” svarade han lika högt tillbaka. Jag nickade förstående. Nates bror Tyler var tio år äldre än oss, 27 och hade bra kontakt med många utav vakterna på de festställena som fanns i närheten. 

”Well, I want a drink!” ropade Jenna och pekade bort mot baren som gömde sig bakom alla dansande kroppar. 

”Me too.” instämde Nate innan de båda vände sig om och tittade på mig. 

”Not me, I just want to dance.” sa jag och tittade entusiastiskt på de andra ungdomarna. 

”Okay, we will join you in a bit.” Nate blinkade innan de båda försvann mot baren. Jag lät mina fötter röra mig in bland folkmassan och ta mig så långt fram till scenen som jag kunde. När jag insåg att jag inte kunde tränga mig längre fram utan att bli ihjälklämd stannade jag och tittade upp på scenen. Ett band stod där och deras musik påminde mycket om Linkin Park. Jag hade aldrig hört dem förut men ändå försökte jag ge mig på att sjunga medan jag tog upp händerna i luften och dansade i takt med musiken. Mina händer letade sig ner till mig hår som jag drog igenom medan jag slöt mina ögon och njöt utav att låtsas att det bara var jag där. Mina höfter rörde sig i takt med musiken och rösterna från de andra runt omkring mig började försvinna. Plötsligt kände jag två händer på mina höfter  vilket fick min kropp att reagera med en ryckning. 

”Nate, you scared..” började jag innan jag blev avbruten utav den raspiga rösten som jag helst inte ville höra igen. 

”You look totally hot from behind when you were moving like that, I couldn’t just stay there.” viskade han nära mitt öra. Min kropp stelnade och jag vände mig hastigt om så att hans händer lämnade mina höfter. Jag mötte de gröna ögonen och förväntande mig att se samma mörker men det var som bortblåst. Jag blängde irriterat på Harry.

”What do you want?” ropade jag med ett höjt ögonbryn. 

”I just told you.” skrattade han högt med ett retsamt leende. Jag skakade på huvudet medan en suck lämnade min mun. Med min armbåge pressade jag mig förbi honom och ut från folkmassan, irriterad över att han hade stört mig. Plötsligt kände jag ett hårt grepp kring min handled vilket gjorde att jag var tvungen att stanna.

”Where do you think you are going?” frågade han retsamt. Oron började ta över min irritation och jag började undra vad han egentligen ville mig. Jag vände mig hastigt om och försökte rycka min hand tillbaka till mig men det tillät han inte. 

”To my friends.” svarade jag istället bestämt. Han skakade på huvudet medan styrkan han hade kring min handled hårdnade. En besvärad rynka placerades mellan mina ögonbryn då det började göra ont och hans skakande huvud fick mig att bli nervös. 

”No, we are going to dance.” sa han med ett snett leende medan han drog med sin andra hand genom sitt hår. ”Come on.” Han gjorde en gest med sitt huvud mot folkmassan men istället försökte jag vrida runt min handled  så att hans grepp skulle lätta ännu en gång men det gick inte vilket fick honom att skratta. 

”Sorry babe. I’m not going to release your hand until you dance with me.” Jag höjde frågande på mitt ögonbryn. 

”Dance with you?”

”You heard me.” svarade han och tillät inte mina ögon att lämna hans medan han tog ett steg närmare. Hans närvaro fick mig att bli nervös och mitt hjärta att banka hårt i bröstet. Hans mjuka lockar hade han dragit bakåt och de tydliga smilgroparna lekte i hans ansikte. Han hade på sig en rödrutig skjorta vars knappar vid bröstet vad uppknäppta så att man kunde se en bit utav hans vältränade kropp och tatuering utav två fåglar. Jag kunde inte undgå att tänka att han såg väldigt bra ut men han var ingen kille jag gärna skulle umgås med. Det mörka i hans blick, som fanns där kvällen innan, hade skrämt mig och hans påstridighet gjorde det hela värre. 

”One dance and you will stop talking to me.” sa jag med en gnutta hopp vilket fick honom att le medan han ryckte på axlarna. 

”Maybe.” Ett leende letade sig upp på hans läppar när mitt hoppfulla ansiktsuttryck försvann. Han vände sig om medan hans grepp kring min handled lättade och han drog med mig tillbaka mot folkmassan. När han hade lyckats tränga sig fram med mig i släptåg vände han sig om mot mig, släppte min handled som var en aning röd innan han istället placerade sina händer på mina höfter. Mitt huvud var i höjd med hans bröst och jag var tvungen att höja huvudet för att kunna se hans ansikte. Jag försökte ignorera mitt snabbt slående hjärta medan han drog mig närmare sig och bet sig i underläppen. Mina ögon som hade varit placerade i hans letade sig istället fram mot scenen och jag hoppades på att låten snart skulle vara slut. Plötsligt kände jag hur hans stora händer letade sig under min tajta topp och smekte mig långsamt på ryggen. 

”So can you show me that move again, the one you did before with the hips?” viskade han i mitt öra då han lutade sig en bit fram så att våra kroppar var pressade mot varandra. Mina ögon letade sig återigen tillbaka till hans medan jag tog bort hans händer från min rygg och placerade dem på höfterna igen. Ett retsamt leende befann sig på hans läppar och jag såg tydligt i hans ögon hur han njöt utav att göra mig irriterad och osäker. Mina höfter började långsamt röra på sig medan jag tittade spänt på honom som han inte verkade bry sig om. 

”So what’s your name? Or can I just call you Mine?” frågade han med ett snett leende vilket fick mig att höja på ögonbrynen. 

”That was the most cheekiest thing I’ve ever heard.” Han skrattade roat och höjde huvudet mot taket. ”I believe that you had said that line to every girl in here.” konstaterade jag vilket fick honom att sluta skratta och istället att titta sig omkring innan hans ögon letade sig in i mina. 

”Actually not.” Jag himlade trött med ögonen medan jag kände hur hans händer kramade hårdare om mina höfter och försökte dra mig lite närmare honom. ”So what do you prefer? Your name or Mine?” 

”Nothing of it.” svarade jag bestämt och flyttade mig ett steg ifrån honom. 

”Claire?!” hörde jag plötsligt någon ropa ifrån folkmassan. Jag vred hastigt huvudet åt det hållet jag hört mitt namn ropas och såg Nate komma gående mot oss med spända käkben. ”What’s happening here?” frågade han med en bestämd ton innan Harry släppte taget kring mig. 

”I was just dancing with your friend Claire.” svarade han och betonade mitt namn medan han backade undan med ett leende. En tung suck lämnade min mun innan han vände sig om och försvann från folkmassan. Nate placerade en beskyddande hand på min axel vilket fick mig att vända mig om mot honom. 

”Was he bothering you?” frågade han oroligt. Jag skakade på huvudet. 

”No, don’t worry about him. I just need a drink.” mumlade jag irriterat till svar innan vi förflyttade oss bort från alla människor och vidare bort mot baren.

                                                                                                                                                                                                                                                                

Här kommer kapitel 4!

Tack för kommentarerna på förra kapitlet, kommentera gärna på detta också!

xxx